Отчитат намаление на детската престъпност в Добрич

13:13, 22 авг 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През първите шест месеца на годината се наблюдава намаление на детската престъпност в област Добрич, съобщават от Областната дирекция на МВР.  От 36 малолетни и непълнолетни лица са извършени 37 престъпления, а през  същия период на миналата година от  51 малолетни и непълнолетни лица са извършени  49 престъпления.

На отчет са взети  24 лица, от които 22 за извършени престъпления, а други две - за противообществени прояви. Снети от отчет са 42 лица, от които 12 поради навършване на пълнолетие и предаване на органите на реда. Разгледани са 59  дела по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Срещу родители са образувани 5 дела.

От 111 деца, които през шестмесечието са преминали през Детска педагогическа стая, две са за опиати, 31 - за бягства от дома и скитничество, две - за проституция, а 76 са на други основания.

През полугодието обект на престъпление са били 25 малолетни и непълнолетни лица. На пет е оказана полицейска закрила.

При проведени специализирани полицейски операции по линия на противодействие на детската престъпност, са проверени 104 учебни заведения, 282 питейни и увеселителни заведения и компютърни и интернет зали, както и зали за хазартни игри. За констатираните нарушения са предприети съответните административни мерки. Установено е едно дете, употребяващо наркотици, и друго, което се е занимавало с разпространяващо на дрога. От полицията отчитат, че през този период няма установени малолетни и непълнолетни лица обявени за издирване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама