Кметът на Добрич връчи Национална диплома на Марина Димитрова

13:34, 22 авг 16 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Добрич Йордан Йорданов връчи Национална диплома на Марина Радославова Димитрова и й пожела да прослави Добрич в Европа и по света и да се върне, за да се включи в управлението в родината си.

Директорът на езикова гимназия Милева Иванова сподели, че Марина е гордост за училището  и голяма чест, определи я като „олимпийско момиче". Марина е с отлична диплома от гимназията и пълни шестици на матурите по Български език и литература и по английски език. Класирана е на първо място на Международен фестивал „Пижо и Пенда“ в Словакия за учебната 2014/2015 година.



Национална диплома се издава на ученици в годината на завършване на средното образование за постигнат общ отличен успех 6.00 и едно или повече отличия, получени от учениците в 11 или в 12 клас от класиране на първо, второ или трето място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата или спорта. Националната диплома е почетно отличие и има само морална стойност.



От името на министър Меглена Кунева поздравления поднесе началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков.

Марина ще следва Европеистика в Хага. Сподели, че вижда реализацията си в сферата на културата.

Тя благодари на семейството си, на учителите си. Обеща да разказва за красотата на България и богатата й история.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама