Две нови попълнения идват в баскетболния „Берое”

14:01, 22 авг 16 / Спорт 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-добрият подавач в баскетболното първенство на Босна и бивш младежки национал на Хърватия Юрай Сегарич ще играе от новия сезон в „Берое” и ще води нападението на тима, заедно с Пламен Алексиев. Баскетболистът, който е роден на 20.06.1993 г., за последно е играл в отбора на „Ядренска банка” в родината си.

В състава на „Широки брег” от началото на сезон 2015/16 Сегарич записва 22 мача и 8,5 асистенции средно на мач. С това баскетболистът се нарежда на първо място по този показател в първенството.

През март баскетболистът преминава в отбора на „Ядренска банка”, където изиграва 11 мача с 5,5 асистенции средно на мач.С екипа на младежкия национален отбор на Хърватия е участвал на Европейското първенство по баскетбол за младежи до 20 години през 2013 г. Там изиграва 9 мача с 2,8 асистенции средно на мач.

Ръководството на „Берое” се договори с още един играч от миналогодишния състав на тима да продължи да носи екипа на старозагорци. В тима за трета поредна година ще играе Тенчо Тенчев, който е и юноша на „зелено-белите".

Тенчев е роден на 12 януари 1993 година, висок е 202 см, тежи 97 кг и може да играе като леко и тежко крило. Кариерата му стартира под ръководството на доайена на старозагорския баскетбол Константин Дончев. В Националната баскетболна лига Тенчев е носил екипа още и на „Балкан” (Ботевград) като изкара там два сезона преди да се присъедини към „Берое” през 2014 г. Преди да се завърне в България пък бе част от школите на датския „Хорсенс ИК” и италианския „Римини”. Тенчев бе част и от младежкия национален отбор до 20 години, състезаващ се в Националната баскетболна лига през сезон 2012/2013. Крилото е и бивш капитан на младежкия национален отбор. Избиран е за MVP на международни надпревари в Швеция и Германия, като на три пъти попада в Топ 5 на турнир на най-добрите скандинавски отбори. Носител е на наградите за "Най-добър борец" от турнир в Турция и "Най-добър реализатор" от надпревара в Италия. Попада в „Идеалнaта петица" на европейското първенство за кадети до 16 г. в Португалия през 2009 г. Печели и конкурсa по тройки на световното първенство 3×3 в Римини през 2011 г.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама