Концесиите на плажовете „Слънчев бряг-север“ и „Несебър-юг“ са пред прекратяване

14:04, 22 авг 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Концесиите на плажовете „Слънчев бряг-север“ и „Несебър-юг“ най-вероятно ще бъдат прекратени в края на сезона. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти. Днес тя присъства на проверките на инспекторите на плажовете в Слънчев бряг заедно със съветника си от Бургас Живко Табаков.

Посочените два плажа са с най-драстични наредности от всички 40, които са инспектирани през изминалата седмица, когато са стартирани вторите за сезона проверки.

Конкретно на плаж „Слънчев бряг-север“ са открити несъответствия в квадратурата на търговските обекти и нарушение на изискванията за свободна и платена зона, като съотношението е 60 на 40 % в полза на платената. Подобно е положението и с плажа „Несебър-юг“.

Предстои резултатите от проверките да се докладват на контролната комисия, като санкциите за тази нарушения варират от 10 000 до 50 000 лв. Специално за „Слънчев бряг-север“ се очаква глобата да достигне 300 хил. лв.

Иначе голяма част от констатираните нарушения при първите проверки на морските плажове през юли тази година са отстранени – става въпрос основно за липса на указателни табели и спасителни постове, посочи още Ангелкова. Забелязва се и че допълнителните павилиони на територията на концесията са премахнати и те липсват в сравнение с миналата година.

Под ръководството на Министерството на туризма утре се събира създадената работна група, чиято цел е подобряване имиджа на Слънчев бряг. Ще участват представители на концесионерите, хотелиерите, на различните съюзи в курорта, на „Слънчев бряг“ АД, на Община Несебър. Целта е в диалог да се намери общо решение за преместваемите обекти в курортния комплекс. Защото голяма част от тези павилиони са на територията и на концесията, и на „Слънчев бряг“ АД, и на частните терени в самите хотели. Всички одобрени предложения ще залегнат като нормативни текстове, за да не се разчита на добрата воля на един или друг хотелиер или концесионер по отношение на преместваемите обекти. Ангелкова смята, че в резултат на тази нормативна уредба още другата година ще има видима промяна в Слънчев бряг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама