Сигнализираха екоинспекцията за съмнителна пяна, излизаща от канализацията в търговищкия квартал "Въбел"

14:31, 22 авг 16 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сигнал за пяна, излизаща от канализационна шахта на улица в квартал "Въбел",  изпрати кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров до Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в Шумен. В него се посочва, че вчера в администрацията е получена информация от живеещи на ул. ”Добри Войников” в квартала. Те сигнализирали, че от шахта на улицата им излиза бяла пяна с неприятна миризма.

На място е направена проверка  от заместник кмета Валентин Велчев и старши специалиста Янка Илиева, която отговаря за квартал "Въбел", съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Представителите на Общината са разговаряли с подателите на сигнала и други жители, които свидетелстваха, че такива инциденти се случват нееднократно.

След проведен разговор с представители на ръководството на стъкларския комплекс в квартала стана ясно, че пяната е от почистване на канализацията на заводите и няма риск за здравето на населението в района, както и от замърсяване на околната среда.

В сигнала на Община Търговище до екоинспекцията  се отправя молба за проверка. Към него са прикрепени снимки на пяната, направени от жители на квартала и предадени в Община Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама