Разбиха наркогрупите на Мазния и Слънцето в Слънчев бряг

15:02, 22 авг 16 25 729 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две групи за наркоразпространение, които са в основата на напрежение в курорта Слънчев бряг, са заловени след операция на МВР. Едната група е ръководена от Любомир Славов – Мазния, а другата – от Иван Слънцето. Това обяви главният секретар на МВР Георги Костов на брифинг в Специализираната прокуратура, предаде репортер на София Topnovini.bg.

От МВР пристъпват към неутрализиране на криминологенните фактори в Слънчев бряг след стрелбата срещу Димитър Желязков – Митьо Очите в началото на месец юни, за да превърнат курортния комплекс в по-сигурно място за туристите.

На 22 юли започват дейностите по залавянето на групата на Любо Мазния. Тя е била ситуирана в Поморие, но е осъществявала престъпна дейност в Слънчев бряг. Освен ръководителят на престъпната група още трима са в ареста, докато текат процесуално-следствените действия.

На 18 август е проведена втора акция на силите на реда, като са задържани още двама души от групата на Любо Мазния. Те са били хванати в модернизирана канабисова плантация в село Каменар, докато добиват наркотичното вещество. Единият от задържаните е знаково лице от криминалния контингент на Поморие, познат като Барбарона.

Втората наркогрупа, чийто ръководител е Иван Слънцето, е софийска, но през летния сезон е разпространявала наркотични вещества в Слънчев бряг. Тя е заловена в курорта в периода 19-21 август.

Задържаните са 7 души, на които им е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Петима от тях са привлечени като обвиняеми за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Тяхната мярка за неотклонение ще бъде гледана днес в Специализирания наказателен съд.

При претърсвания при пет от лицата са намерени голямо количество наркотични вещества – коноп, кокаин, амфетамин, хероин, метаамфетамин, марихуана и екстази. Наркотиците са били подготвени за разпространение в Слънчев бряг и Несебър. В процес на установяване е откъде наркдилърите са се снабдявали с веществата.

До момента са разпитани 11 свидетели, които точно и подробно описват структурата на групата на Иван Слънцето и с какво се е занимавала тя, като посочват ръководителя и участниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама