Спечелилият поръчката на „Гранична полиция“ трафикант на мигранти отново финтира съда в Бургас

15:30, 22 авг 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трафикантът на мигранти Григор Григоров, чиято фирма спечели обществената поръчка на „Гранична полиция“ за транспортиране на незаконно преминали и задържани лица във вътрешността на страната, отново не се появи в Бургаския окръжен съд. На практика се получи повторение на епизода от миналия петък, когато и съдии, и прокурор, и медии чакаха напразно появата на най-скандалната фигура в последните седмици в България. И този път не го дочакаха.

След напразно висене в съда около 15 минути и на магистрати, и на журналисти се оказа, че Григоров е оттеглил искането си за промяна на мярката му за неотклонение „домашен арест“, наложена от Районния съд в Царево. Като мотив за това той е посочил „лични причини“. Според неофициални коментари в кулоарите на Темида трафикантът най-вероятно се е уплашил от солидното медийно присъствие и нежеланието му да застане пред камерите и фотообективите е довело до поведението му.

Срещу Григоров има повдигнато обвинение за трафик на мигранти, след като по-рано тази година е бил спрян на пътя Резово – Бургас, шофирайки автобус с 65 чужденци без документи за самоличност. По време на разследването фирмата му "Еделвайс 0707" е спечелила търга на „Гранична полиция“, като дори автобусът, с който трябва да превозва вече легално заловените мигранти, е същият, с който е бил задържан през юни.

Заради избухналия скандал досегашният шеф на „Гранична полиция“ комисар Антонио Ангелов и заместникът му комисар Йотко Андреев подадоха оставки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама