Само за два часа ало-измамници се пробваха над десет пъти в Шумен

17:25, 22 авг 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над десет сигнала за телефонни измами само за два часа са постъпили днес в полицията в Шумен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Всички потърсили помощта на органите на реда са консултирани и няма измамени граждани, уточняват от местната полиция.

Мошениците отново използват сюжета за акция на униформените, по време на която се иска съдействие от хората за залавяне на престъпници.

Измамниците обаче са се ограмотили и вече са наясно, че в полицията майори и сержанти няма. Сега вече се обаждат с актуалното към момента звание  в МВР „комисар“. По думите на хората мнимите комисари настоявали да се окаже съдействие на униформените за залавяне на престъпни групи.

Най-странно било телефонно обаждане, по време на което мним криминалист поискал от жена в Шумен да затвори прозорците си, да заключи вратите на жилището, да каже къде живее и да хвърли през прозорец или тераса всички  парични средства, които има.  Ако имате съмнения, че се опитват да ви измамят, се обадете за съвет на дежурните в полицията. Телефоните са 054 877 221 и 054 854 510.

Ако непознат поиска пари от вас по телефона по какъвто и да е повод, е сигурен белег, че става въпрос за измама, предупреждават за пореден път от МВР и призовават отново хората да не се подлъгват, да не предоставят лични данни, да не съобщават къде живеят и с какви пари разполагат и по никакъв повод да не дават парична сума на непознати хора с мисълта, че оказват съдействие на полицията. От МВР уточняват, че телефонът, чрез който се осъществява връзка с полицията е 112

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама