Оставиха в ареста старозагорката прегазила двама мъже в Дълбоки

17:53, 22 авг 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка „задържане под стража” постанови състав на Окръжен съд Стара Загора за 44-годишната Живка Георгиева от Стара Загора.

Тя е обвинена в това, че на 17 август в село Дълбоки при управление на лек автомобил „Мерцедес” е нарушила правилата за движение и умишлено е причинила смъртта на 45-годишния Мишо Андонов и телесна повреда на 39-годишния  Ангел Тонев. Наказанието по това обвинение е от 10 до 20 години лишаване от свобода. Кръвната проба на Живка показва 1.59 промила алкохол. 

Прокуратурата поиска постоянен арест и затова, че след произшествието има посегателство върху Живка и постоянният арест ще помогне да бъде опазен живота на обвиняемата

 „Съжалявам за всичко, което се е случило, не зная как съм попаднала в тази ситуация. Нямам обяснение. Съжалявам”, заяви пред съда обвиняемата. Тя потвърди, че се страхува от отмъщение.

Инцидентът стана на 17 август около 16.00 часа на ул "Върба" , където се намира магазинът на Живка. Тогава лек автомобил „Мерцедес“, управляван от нея, блъска намиращите се на източния тротоар Мишо Андонов на 45 г. от с. Дълбоки и Ангел Тонев на 39 г. от с. Оряховица.

В следствие на удара Андонов е починал,  а Тонев е с наранявания.

След катастрофата от  група неустановени към момента лица е нанесен побой  на водачката и са причинени щети по лекия автомобил. Жената е откарана в Центъра за спешна помощ в Стара Загора, прегледана и настанена за наблюдение в болницата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама