Никола Саркози влиза в надпреварата за президент на Франция

18:30, 22 авг 16 / Свят 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Никола Саркози обяви днес кандидатурата си за президентските избори във Франция през 2017 година, съобщава „Фигаро“.

„Взех решение да издигна кандидатурата си за президентските избори през 2017-а. Франция изисква от мен да й дам всичко“, пише в книгата си бившият държавен глава.

Очаква се официалното обявяване на намеренията на Саркози да стане по време на представянето на книгата му „Всичко за Франция“, която се приема като негова своеобразна политическа програма.

Изданието ще се появи в сряда на 24 август.

“Тази книга е отправна точка. Обществото е изгубило доверие в нас, за това искам да убедя французите, че дебатът на кампанията ще се интегрира напълно в президентския мандат”, пише още Саркози в книгата си.

Малко след като заяви намеренията си за завръщане в Елисейския дворец Никола Саркози обяви, че напуска поста председател на партия „Републиканците“, за да се концентрира върху кампанията си. Той ще бъде заместен като ръководител на политическата сила от Лоран Вокие - председател за региона Оверн-Рона-Алпи.

Сред потенциалните кандидати за номинация на консервативната партия са дузина имена, сред които и основният му конкурент Ален Жюпе – бивш външен министър и настоящ кмет на Бордо.

Очаква се на вота през 2017-та да се яви и лидерът на националистите Марин льо Пен.

През 2012 година президентът Саркози изгуби изборите, победен от настоящия държавен глава Франсоа Оланд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама