Профилактика за зимата на електроразпределителната мрежа започна “Енерго Про”

21:09, 22 авг 16 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Профилактика за зимата на електроразпределителната мрежа в областите Шумен, Разград и Търговище започна “Енерго Про”. Това съобщиха от пресцентъра на фирмата.

Подготовка на съоръженията за зимата ще се извърши на територията на Североизточна България, уточняват от дружеството.

Преди настъпването на зимата техническите екипи на “Енерhо Про – Мрежи” правят обходи, инспекции и огледи на всички електроразпределителни съоръжения подстанции, възлови станции, трафопостове, кабелни линии и въздушни електропроводи на територията на областите Варна, Шумен, Добрич, Търговище, Силистра, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград.

При необходимост специалистите извършват спешни ремонти, за да предотвратят аварии през зимата. Успоредно с профилактиката и рехабилитацията на съоръженията се подготвя и автомобилния парк на дружеството, който включва над 900 автомобила с висока и с нормална проходимост, багери, автокранове, автовишки и други. Осигуряват се необходимите специализирани инструменти, материали и складови наличности.

Профилактиката на съоръженията гарантира нормалното функциониране на електроразпределителната мрежа през зимата, както и осигуряване на всички условия за навременна реакция на аварийните екипи при усложнена метеорологична обстановка. Целта е да се осигури надеждно електрозахранване на хората, живеещи на територията на Североизточна България.

“Енерго Про – Мрежи” управлява електроразпределителна мрежа с обща дължина от 42 185 км. Компанията поддържа 27 подстанции, 98 възлови станции, над 11 000 трафопоста, кабелни и въздушни линии средно и ниско напрежение на лицензионна територия от 30 000 кв. км в Североизточна България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама