Ремонтират две павирани улици в Менгишево, правят площади в Сушина и Маломир

07:04, 24 авг 16 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 2000 квадратни метра павирана настилка ще бъде положена във върбишкото село Менгишево, където в момента тече ремонта на две улици. Стойността на дейностите е 60 хил. лева, а парите са от приходи в местната хазна. Това съобщиха от общинската администрация в Община Върбица.

За тази година заложените собствени приходи са в размер на 1.3 млн. лева. До момента постъпленията по това перо са 300 хил. лева.

С 600 хил. лева от приходите е заложено да се изградят площади в селата Сушина и Маломир. Проектът за изграждане на площади и паркови алеи започва в края на август.

Още 350 хил. лева от местната хазна са предвидени за асфалтиране на главна улица в село Методиево.

Над 400 хил. лв. от собствените приходи тази година ще бъдат заделени за строежа на закрития търговски комплекс на пазара във Върбица. До момента там са положени бетоновите основи.

В момента се строи по втория етап за възстановяване на хотелската част на почивен дом "Еделвайс". Така в комбинация с действащият многофункционален спортен комплекс “Герловото” и ресторант “Еделвайс” в едноименния почивен дом Върбица отново ще се превърне в предпочитан за туристите планински курорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама