Германия с план за гражданска защита за първи път от края на Студената война

08:00, 24 авг 16 / Свят 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер ще представи в Берлин първата стратегия за гражданска защита на Германия от края на Студената война.

Очаква се документът да бъде приет днес по време на правителственото заседание.

В стратегията е предвиден своеобразен призив към германските граждани да се запасят с достатъчно подходяща храна и необходимото количество вода за няколко дни, пише The Local. Според в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг” в документа, който е с обем 69 страници, се смята за малко вероятно на германска територия да настъпи нападение, което да изисква конвенционална отбрана, но пък се препоръчва страната „да е достатъчно подготвена за евентуално конкретизиране на дадена заплаха”.

След атентатите през юли в страната все по-често се повдига въпросът за вътрешната сигурност.

Припомняме, че преди седмици вътрешният министър Томас де Мезиер предложи проект за нови антитерористични мерки. Една от тях предвижда отнемането на гражданството на германци, които имат двойно гражданство и се бият на страната на „Ислямска държава“.

Берлин прие и пътна карта, с която посочи, че иска да има по-сериозна роля във военни операции в чужбина в рамките на НАТО и ЕС

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама