Корнелия Нинова за АБВ: Не можем да участваме в безпринципна коалиция

09:03, 24 авг 16 / Политика 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
АБВ ни предложиха безпринципно споразумение. В него се казва, че АБВ и БСП запазват правото си да сключват самостоятелни споразумения с други партии, без да се съобразяват с коалиционния си партньор. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по bTV в коментар за решението БСП и АБВ да не се явяват като коалиция на президентските избори.

Нинова поясни, че на 2 октомври има избори а кметове и общински съветници и за тях по места има коалицията АБВ, РБ и ГЕРБ с общи кандидати срещу БСП.

„Как да бясним на хората в тези общини – ние тук в София правим една коалиция с АБВ, за да променим модела ГЕРБ, вие там на 2 октомври ще имате за опонент ГЕРБ и АБВ заедно срещу вас, а на 6 ноември ще се съберете с АБВ срещу ГЕРБ. Този тип безпринципно правене на коалиции само за да участваш във властта доведе до това хората да се отвращават от политическата система”, коментира тя.

Нинова обясни, че БСП, по волята на своите членове, се е опитала всичко и понесла много удари, за да да направи широка коалиция между левите партии. Тя се оплака още, че е бил издигнат най-добрият кандидат, а след това се е влязло в режим на обяснение дали той е на БСП или на АБВ.

„Нашите партньори провокираха подобни съмнения, защото въпреки че беше ясно, че ген. Румен Радев е кандидатура на БСП, г-н Първанов излезе и каза: Аз съм го правил генерал. Това излъчва едно друго внушение”, посочи лидерът на социалистите, като отрече, че ген. Радев е “спусната“ кандидатура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама