2 каруци задържаха при проверки горските стражари на СИДП

10:15, 24 авг 16 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2 каруци, моторен трион и общо 18,1 куб. м дърва за огрев са задържали през изминалата седмица служители на горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие. В периода от 15 до 22 август горските стражари са извършили 643 проверки. Инспектирани са 155 обекта за добив на дървесина, 202 превозни средства и 110 физически лица. След старта на ловния сезон за мигриращ дивеч са подновени и системните проверки на ловците, като в рамките на седмица от СИДП са проверили разрешителните на общо 132-ма любители на лова.

19 мобилни контролни екипа функционират към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните горски територии в 4 области – Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Само за седмица са съставени 25 акта за административни нарушения и 18 констативни протокола по Закона за горите. Всички случаи са предадени на съответните Регионални дирекции по горите.

В района на с. Голямо Ново, община Търговище мобилните контролни звена на ДЛС „Черни лом” са конфискували моторен трион и две каруци, натоварени с 2 куб. м дървесина. На нарушителите са съставени 4 акта.

На територията на ДГС „Суворово” са задържани общо 11 куб. м дърва за огрев. За незаконния дърводобив са съставени 3 констативни протокола и 6 акта за административни нарушения.

При проверки на територията на ДГС „Нови Пазар” са задържани 3 куб. м незаконно добита дървесина. Съставени са 2 констативни протокола по Закона за горите.

2 куб. м дърва за огрев без контролна горска марка и превозен билет, които да докажат законния произход на дървесината, са констатирани в частен двор в с. Садово, община Аврен. Горските стражари на ДГС „Варна” са съставили два акта за установените нарушения.

2 констативни протокола и 2 акта пък са съставили от ДЛС „Балчик” във връзка с незаконен добив на недървесни горски продукти. Задържани са 0,55 кг трюфели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама