Община Пловдив плаща 217 хиляди лева за поддръжката на фонтаните в Цар-Симеоновата градина за 1 година

10:21, 24 авг 16 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Агенцията за обществени поръчки е обявена поръчка за поддръжката на Езерото (основен фонтан) и прилежащия сух фонтан в Цар Симеоновата градина в гр. Пловдив. Прогнозна стойност без да се включва ДДС е близо 217 хиляди лева.  Обществената поръчка е възложена от името на зам.-кмета Димитър Кацарски.  

Продължителността е една година. При решение на Община Пловдив, след изтичане срока на договора от 12 месеца и при наличието на финансов ресурс за поддръжка на Езерото (основен фонтан) и прилежащия сух фонтан в Цар Симеоновата градина в гр. Пловдив, възложителят може да удължи срока на изпълнение на обществената поръчка с още 12 месеца.

Желаещите трябва да са изпълнявали услуги по поддържане на фонтанно оборудване и почистване на водата във фонтани, както и поддържане на система за управление на водни, светлинни и музикални картини на обща стойност 108 000 лв.

Срокът за получаване на офертите е 8 септември, а те ще бъдат отворени на следващия ден.  

Пипомняме, че обновените пеещи фонтани в Пловдив бяха официално открити на 22 май 2015 година. Те бяха реновирани заедно с цялата Цар-Симеонова градина по проект "Изграждане на зелена и достъпна градска среда в град Пловдив", финансиран от ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г. Общата стойност на проекта възлиза на над 11 млн. лв. Реконструираното съоръжение само струва близо 3 милиона лева. Проблемите с езерото започнаха скоро след пускането му в експлоатация и се наложи ремонт при т.нар. сухи фонтани заради установени течове .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама