ДБГ не иска общ кандидат-президент с ГЕРБ, отхвърли и Гроздан Караджов

11:23, 24 авг 16 / Политика 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Готови сме за силно представяне на Реформаторския блок на президентските избори и целим постигането на балотаж. Проучването в коалицията ни показа категоричното мнение на хората – над 70 % считат, че РБ трябва да има единна самостоятелна кандидатура. Това заяви пред БНР заместник-председателят на „Движение България на гражданите” Димитър Танев.

Той уточни, че за разговори с ГЕРБ вече е фатално късно и с тях щели да са конкуренти и на тези избори.

„Профилът на кандидата на РБ трябва да е граждански и затова и позицията на ДБГ беше подкрепа за проф. Минеков, издигнат от 20 интелектуалци. В негово лице виждаме автентичната гражданска кандидатура на уважаван творец и така даваме знак за мястото на интелектуалците и хората на културата в българската политика – гласът им трябва да се чува“, добави още Танев.

Относно номинацията на депутата от РБ Гроздан Караджов зам.-председателят на ДБГ каза, че вътрешно проучване на партията му, сред избраните за делегати на конгреса през октомври, е показало много ниска подкрепа – само 2 от 800 гласа за Караджов.

„Той няма да може да обедини нито РБ, нито да мобилизира структурите на ДБГ, които, знаете, че постигнаха най-добри резултати и кметове на местните избори. Нито един кандидат на РБ не може да направи успешна кампания без приноса и работата на нашите над 230 структури“, уточни Танев.

Той не подмина и кандидатурата на Трайчо Трайков. Според него бившият енергиен министър трябвало да убеди реформаторите, че цели силно представяне на изборите в полза на Блока и е готов да работи най-малко за балотаж.

Процесите в ляво Танев коментира, че са естествен ход на разделение, като уточни, че България има нужда и от силна левица, и от силна десница.

„АБВ постоянно даваше ултиматуми, показваше непрозрачност още като бяха в правителството. Лидерът им говори едно, депутатите правят друго, министърът им правеше трето и аз очаквам катастрофален резултат на левицата“, обобщи ситуацията Димитър Танев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама