Започват ремонти на седем детски площадки в Шумен

11:53, 24 авг 16 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ ще извърши ремонти на опасни уреди на седем детски площадки в Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Общината в града.

Ще бъдат подменени, укрепени и подновени части от конструкциите на пързалки, люлки, въртележки, перголи, беседки, пейки и огради. Където е необходимо, ще бъдат ремонтирани отлепените каучукови покрития около пясъчниците, ще се подновят кошчетата за отпадъци.  На места ще бъде обновена ударопоглъщащата настилка с по-дебел пласт за по-голяма безопасност на децата.  Ще бъдат почистени и дезинфекцирани пясъчниците.

„Ремонтните дейности ще започнат от детската площадка на бул. „Велики Преслав“ до бл. 15, зад спирката на автобус №7”, съобщи управителят на предприятието Сергей Стойков. Ще бъдат ремонтирани уредите и на детските площадки до Второ основно училище, в Градската градина, до блок „Албена“, на ул. „Боримечка“, на ул. „Владайско въстание“ и до Пенсионерски блок №7. Средствата за ремонт са от бюджета на общинското предприятие “Строителство и благоустройство”. Част от ремонтите на съоръженията, които са в гаранционни срокове, ще бъдат извършени от фирмите изпълнителки.

В Шумен и кварталите на града има над  100 детски площадки. До момента от тях са проверени 35. Комисия от служители в строителната дирекция на общинската администрация, назначена със заповед на кмета Любомир Христов, ще инспектира състоянието на всички детски площадки. Повредените конструкции и уреди ще бъдат ремонтирани или ако се налага подновени.

Към момента видеонаблюдение е поставено на детските площадки в Градската градина, в градинката на площад „Оборище“ и в Студентския парк. Като мярка срещу вандалските действия на недобросъвестни граждани поетапно ще бъдат поставени камери и на останалите новоизградени площадки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама