Турция унищожи десетки обекти на Даеш в Сирия

11:59, 24 авг 16 / Свят 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 80 обекта на „Ислямска държава“ са унищожени от турската артилерия и авиация в района на сирийския град Джераблус, предаде ТАСС, позовавайки се на информация на местни медии.

Турските изтребители са ударили 12 отрано определени обекти на „Ислямска държава“, като са ги разрушили напълно, а артилерията през границата е ликвидирала още 70 цели.

Армията продължава операцията срещу „Ислямска държава“ в Джараблус. Над града се виждат стълбове черен дим от попаденията на снарядите, съобщават очевидци. Турската армия използва гаубици и ракетни системи за залпов огън.

Според Си Ен Ен Тюрк поне 224 удара са нанесли турските въоръжени сили по 63 цели на джихадистите от началото на днешната операция.

В заявление от канцеларията на турския премиер се казва, че турската армия и международните коалиционни сили провеждат операция по изтласкване на джихадистите от ключов граничен сирийски град в провинция Алепо.

Няколко минометни атаки откъм контролирания от Даеш град Джараблус удариха турския граничен град Каркамъш във вторник, което предизвика ответните удари на турската артилерия, уточняват АФП, ТАСС.

Турция се закани още в понеделник да разчисти напълно граничните си райони от бойци на "Ислямска държава", след като вероятно свързан с групировката атентатор самоубиец изби 54 души по време на кюрдска сватба в югоизточния град Газиантеп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама