Община Исперих има готовност да кандидатства с три проекта по ПРСР

12:34, 24 авг 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Исперих подготвя и има готовност да кандидатства с три проектни предложения за безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. В докладна до Общинския съвет, кметът Бейсим Руфад е поискал местният законодателен орган да даде съгласие общината да кандидатства за финансиране с разработени проекти.

Първият от тях е за реконструкция и рехабилитация на общински пътища на територията на община Исперих с приблизителна стойност 4 млн. лв. Пътните участъци, които се предвижда да бъдат ремонтирани са Исперих-Веселец/Свещари – Вазово –Райнино“ и с. Пристое – с. Белинци/ с. Духовец – граница община Исперих – Каолиново.

Общинската администрация има готовност да кандидатства и за ремонт и оборудване на център за предоставяне на културни услуги – читалище „Съзнание“ -1891” гр. Исперих, обект „библиотека, музейна експозиция, ритуална зала”. Приблизителната стойност на проекта е 391 166 лв. Предвижда се извършването на строително-ремонтни и монтажни дейности и топлотехнически мероприятия за подобряване на енергийната ефективност на сградата с цел достигане на нормалните изисквания, заложени в извършените енергийни обследвания.

Общината има намерение да кандидaтства и за реконструкция, ремонт и оборудване на ОУ „Отец Паисий” в с.Подайва. Приблизителната стойност на този проект е 1 500 000 лв. Проектът предвижда изпълнение на строително-ремонтни и монтажни дейности и топлотехнически мероприятия за подобряване на енергийната ефективност на училищната сграда и физкултурния салон, основен ремонт и оборудване на ученическия стол, реконструкция на спортната площадка, благоустрояване на прилежащия терен .

Тези проекти ще бъдат подадени за кандидатстване за получаване на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селските райони“. Приемът на заявления за подпомагане ще бъде от втори септември до трети октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама