Шофьор на автобус в Пловдив обижда и заплашва деца, нагло ги подминава на спирката

12:52, 24 авг 16 25 636 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьор на автобус в Пловдив по линия 20 се е държал непристойно към група деца вчера. За това ни сигнализираха възмутени родители, които искат спрямо шофьора за бъдат предприети мерки, за да се избегнат подобни инциденти.

„Синът ми, който е в 5 клас,  заедно с негови приятели тренира във ФК „Ботев“ . Вчера групата младежи се е качила в рейса от спирката в Коматево, която е да стадиона. Седнали на задната седалка и започнали да си говорят. Малко по-късно шофьорът започнал да им вика и да ги обижда като им е правил забележки, че му пречат. Казал е реплики от рода-„Следващият път ще си стоите на селския жълт стадион“ и „Повече няма да ви кача“, наричал децата селяндури“, разказва гневният Атанас Величков.

В автобуса е пътувала жена, която е направила забележка на шофьора за грубото държане. „После жената е искала да слезе на спирката на Оазис 5, но автобусът дори не е спрял, а неприличното поведение на шофьора продължило. Престанало е чак когато след няколко спирки в колата се е качила регулярна вътрешна контрола на фирмата“, твърди бащата.

Днес вече има резултат от заканите. „Синът ми се обади, същият шофьор ги е подминал и изобщо не е спрял автобуса на спирката. Сега е лято, ами ако е зима и температурите са ниски какво ще правят децата , колко време ще чакат друг рейс“, пита Величков.

Подобен инцидент е имало и миналата година с друг автобус, но родителите не дават гласност, защото не са записали номера на колата. Този път децата са записали номера PA6522BX и шофьорът може да бъде устновен.

Според регистъра на Община Пловдив концесионетър на автобусна линия 20 е фирмата „ПЪЛДИН БУС” ЕООД с управител Павлин Лозанов. Тя е регистрирана в село Царацово, Община Марица. Екипът на Пловдив Topnovini.bg се свърза с Лозанов и го започна с инцидента. "Веднага ще направим проверка и ако се устнови подобно поведение ще санкционираме водача", каза Лозанов и увери, че ще ни запознае с резултата на проверката. Час по-късно той ни потърси отново. "Нашият шофьор твърди, че след като се качили в автобуса младежите са се държали арогантно, викали са, ритали по седалките. Възмутени пътници са помоли шофьора за намеса. Ще говорим и с кондукторката и тогава ще вземем нашето решение", каза Лозанов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама