Първанов ще издига нов кандидат за президент, мълчи за себе си и Калфин

13:17, 24 авг 16 / Политика 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партията на Георги Първанов АБВ ще даде алтернатива на левите избиратели, като предложи нов кандидат. АБВ няма да подкрепят ген. Румен Радев, който до преди дни беше общата номинация с БСП.

Това стана ясно от думите на Първанов на пресконференция в НДК, където обяви официалната позиция на АБВ относно вчерашното решение на „Позитано“ 20 да не подписват коалиционно споразумение за президентските избори.

Преди финализирането на преговорите с БСП бяха лансирани две имена - на бившия президент Георги Първанов и на зам.-председателя на партията Ивайло Калфин. Днес двамата отклониха въпросите дали те ще бъдат кандидати на партията, но от думите на Първанов се разбра, че такава възможност стои на дневен ред.

"Ще ви отговорим, като му дойде времето. Оттеглянето на моята кандидатура беше заради контекста на преговорите с БСП", каза лидерът на АБВ. Той отказа да конкретизира дали това означава, че той ще е кандидатът.

От партията разкритикуваха силно ръководството на левицата и най-вече нейния лидер Корнелия Нинова, която беше обвинена, че настъпва мина след мина, има "неинтелигентно позовано поведение" и превръща БСП в ксенофобска партия. Първанов не каза и дума за ген. Радев, за чиято кандидатура социалисти говореха, че е лансирана от него.

На въпрос на журналисти дали двамата са разговаряли след вчерашната пресконференция на БСП лидерът на АБВ отвърна, че се е чул с него преди изявлението на Нинова, а след това генералът не е вдигал телефона.

Първанов обясни как от партията му дошла идеята Радев да се издигне от инициативен комитет, но от БСП отказали с мотива, че вътрешнопартийното допитване не подкрепя такъв вариант.

Сега пък канели АБВ да подкрепят "някакъв фен клуб".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама