73 са жертвите на разрушителния трус в Италия, унищожени са град и три села (обновена+снимки)

13:42, 24 авг 16 / Свят 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Според последната статистика жертвите на унищожителното земетресение в Италия са 73 души. По-рано бе съобщено, че загиналите са 38, но броят им може да се увеличи през следващите часове. 150 души се водят изчезнали.

„След мощното земетресение с магнитуд 6,2 по Рихтер са унищожени най-малко три села в планински район североизточно от Рим. Броят на жертвите достигна 38 души“, каза по-рано Имаколата Постильоне, шеф на спешното отделение на италианската гражданска защита. „Все още има толкова много хора под развалините, десетки се водят изчезнали, и за съжаление броят на жертвите може да се увеличи“, добави още той.

По първоначални данни двама от загиналите са от град Аркута-дел-Тронто, в Акумоли жертвите за момента са 6, а в разрушения Аматриче – 5. Съобщава се и че в градчето Пескара-дел-Тронто е загинало дете, чиито родители още са под развалините. Най-много загинали - 27,  има в градчето Аматриче.

Епицентърът се намира на 170 километра североизточно от Рим.Дълбочината на земетръсното огнище е 10 километра.

Трусът е регистриран 01:36 ч. по Гринуич (4:36 ч. българско време).



Кметът на град Аматриче с 3000 души население съобщи, че половината град е разрушен, а електричеството е прекъснато. По-късно градоначалникът обяви, че градът вече не съществува.

На място в Аматриче работят вече Гражданска защита и Червения кръст. От разрушените сгради се чуват човешки гласове.

Засегнати са населени места в областите Асколи Пичено, Фермо и Мачерата.

Един от манастирите в околностите е напълно разрушен, а монахините са изведени. Много от тях са в тежко състояние и със сериозни наранявания.



Властите призоваха доброволци да дарят кръв, тъй като се очаква броя на пострадалите да нарасне.

Папа Франциск прекъсна седмичната си аудиенция шокиран от унищожителния трус. Светият отец изрази голямата си скръб към всички жертви и пострадали при природното бедствие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама