Започнаха огледите на горелите тютюневи складове в Пловдив

14:22, 24 авг 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес започна извършването на огледи на място по ръководеното от Окръжна прокуратура – Пловдив досъдебно производство за пожара в тютюневите складове в гр. Пловдив.

Те се извършват от наблюдаващия прокурор, екип от трима следователи при Окръжния следствен отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив, разследващи полицаи при ОД на МВР – Пловдив и експерти от: сектор "Пожаро-технически експертизи" в отдел "Център за изследвания и експертизи" при Дирекция "Критична инфраструктура, превенция и контрол" на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" при МВР – София Националния институт по криминалистика и криминология при МВР – София, факултета по „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Академията на МВР и Базовата научно-техническа лаборатория към ОД на МВР – гр. Пловдив.

Припомняме, че вчера на съвместна пресконференция главният прокурор на РБ Сотир Цацаров, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, директорът на областната дирекция старши комисар Христо Разсолков, ръководителят на Окръжна прокуратура Румен Попов и наблюдаващия прокурор по делото Костадин Паскалев съобщиха резултати от проведеното работно съвещание във връзка с пожара

„МВР ще окаже съдействие с изготвянето на експертизи на национално ниво“, увери главният секретар Георги Костов. Той подчерта, че освен в ГДПБЗН, има готовност всички иззети в хода на процесуално-следствените действия доказателства да бъдат изпратени в Научно-изследователския институт по криминалистика и криминология на вътрешното ведомство.

Подробности по разследването бяха представени от административния ръководител на Окръжна прокуратура Румен Попов и наблюдаващия прокурор по делото Костадин Паскалев

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама