Три коли пострадали при пожара в „Палавият Джак“

14:24, 24 авг 16 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три автомобила, паркирани край заведението „Палавият Джак“, което горя снощи на ул. „Васил Друмев“ във Варна, също са пострадали от пожара, съобщиха от областната дирекция на МВР. Както Topnovini.bg вече съобщи, огънят пламнал около 20,35 ч. в кухнята и бързо обхванал цялото заведение, улеснен от дървената му конструкция. В гасенето са участвали общо 5 пожарни, но са унищожени 80 кв. метра покривна конструкция, мебели и обзавеждане, електрически уреди и оборудване.

Цяла нощ дежурни екипи огнеборци са останали на мястото на пожара в местността Сълзица, който пламна около 13,45 ч. вчера и бе потушен едва след 23 ч. Огънят тръгнал от къща и сухи треви. Гасенето, в което участваха пет екипа огнеборци, бе силно затрудено поради силния вятър и труднодостъпния терен. Няма пострадали хора. Нанесени са значителни материални щети по къщата, унищожени са 66 кв. м покривна конструкция, домакински уреди, електрически инструменти и градинска техника, дървен материал, автомобилни гуми и част от покрива на съседна къща.

Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение в електрически уред. Повече от 40 дка сухи треви и храсти са изгорели при пожара. В момента на мястото още дежури екип на областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Пожар е горял снощи и в землището на с. Константиново. Иницидентът е втори в рамките на два дни. При предишния изгоряха два декара лозе. Сега пламъците обхванали около 5 декара сухи треви и стигнали до дървена барака, която също е изгоряла. Предполагаема причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама