Имало проект за жилищен комплекс със SPA център до опожарените тютюневи складове в Пловдив

16:05, 24 авг 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проект, който планира изграждането на огромен жилищен комплекс със SPA центъра в Тютюневия град, е търсил европейско финансиране от регионалния фонд за градско развитие Джесика. Предварителният бюджет на проекта е 12 млн. лева, но той прекратен.

Теренът се намира на метри от опожарените сгради,върху бивши тютюневи складове, които са били на улица „Д-р Г.М. Димитров.



„Central Пловдив, ще се състои от шест сгради и SPA център, разположен в средата на комплекса. Включва магазини, ресторанти за бързо хранене, рехабилитационен център с плувен басейн, подземен паркинг с 200 паркоместа и други сектори на услугите, които трябва да се намират на партерния етаж на комплекса“, пише в мотивацията към проекта.



Описано е, че центърът „ще бъде построен върху парцел, където в момента са тютюневи складове на „Булгартабак“. Това е записано в сайта на регионалния фонд за градско развитие Джесика.

Припомняме, че кметът Иван Тотев заяви, че досега в Община Пловдив не е постъпвало каквото и да е инвестиционно намерение или заявка за строеж.

Три от изгорелите постройки, попадащи в два имота, са на дружеството "Р.И.П.А" ООД (където е започнал пожара), начело на което е Паоло Каральо и Рикардо Каральо. Четвъртата сграда е на "Галакси пропърти груп". Акционери в компанията "Галакси пропърти груп", която вече носи името "Галакси инвестмънт груп", са основателите на "Винпром Пещера" Антон Щерев и Атанас Петров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама