Площадката със слончето в Борисовата градина ще е готова до седмица

16:11, 24 авг 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В началото на следващата седмица площадката със слончето в Борисовата градина отново ще става за игра. Ремонтът на любимото на поколения деца място ще приключи до дни. Столичният кмет Йорданка Фандъкова направи последна инспекци на площадката.

Реставратори от Музея на София са помогнали слонът и костенурката да запазят автентичния си вид. Пластиките са паметници на културата.

Алейната мрежа от около 20 декара също е съгласувана с Института по паметниците на културата, стана ясно още от думите на Фандъкова.

"Запазени и обновени ще бъдат всички зелени площи както в Борисовата градина, така и в още 30 изграждащи се в момента детски площадки на територията на столицата", каза още кметицата.



Тя изрази надежда, че в средата на октомври окончателно ще приключи четвъртият етап от реконструкцията на Борисовата градина, за да могат хората спокойно да се разхождат по алеите.

Около 1,6 млн. лв. струват общо двата проекта - детската площадка и алейната система с възстановяване на поливните системи. Като цяло до момента над 3,5 млн. лв. са инвестирани в Борисовата градина за първите три етапа, припомни Фандъкова.

"Въпросът със собствеността в Борисовата градина е труден и сложен, там ще се работи случай по случай, но категорично няма да позволим да се реализират каквито и да било намерения, имали навремето собствениците, придобили собствеността си по странен начин", коментира Фандъкова в отговор на въпрос за бъдещето на другите емблематични обекти в Борисовата градина.

Тя заяви още, че са приключили процедурите за изграждане на осветлението в Южния парк - втора част и се избира изпълнител за първия етап от реконструкцията на последния от големите в София - Западен парк, който също ще започне с осветлението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама