Хванаха четирима мигранти да преминават пеша на АМ "Тракия"

17:24, 24 авг 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима нелегални мигранти са задържани тази нощ на едно от платната на АМ "Тракия", съобщават от ОД МВР-Пазарджик, цитирани от БНР-Пловдив.

След получен сигнал за движещи се пеш хора в района на АМ "Тракия", екипи на сектор "Пътна полиция" са извършили незабавни заградителни действия.

В района на 61-и километър в платното по посока за София са засечени четирима млади мъже. Те били спрени и проверени от полицейския автопатрул, при което се установило, че са чужденци без документи за самоличност. Мъжете са задържани.

Те са трима афганистанци и сириец на възраст между 20 и 33 години.  Бежанците  са влезли нелегално у нас  и са пътували по посока за столицата.След извършването на първичен медицински преглед и четиримата ще бъдат настанени в Дом за временно настаняване на чужденци.

Точно преди седмица, на 18-ти август, отново на магистралата, край пазарджишкото село Калугерово след седем километрово преследване бяха заловени други 13 мигранти, натоварени в малък бус. И те се оказаха афганистанци,  млади мъже и жени, на възраст между 13 и 30 години. 

Общо 11 025 нелегални бежанци са  хванати на българска територия от 1 януари до 18 август, сочат данните на МВР. Най-голяма е групата на граждани на Афганистан. Следват ги тези от Ирак и едва на трето място по брой са сирийците,  пресичащи България в търсене на убежище на запад.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама