Изградиха дългоочаквана детска площадка и фитнес на открито в пловдивският район "Западен"

17:39, 24 авг 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Завърши изграждането на нова детска площадка и фитнес на открито в район „Западен“, съобщиха от районната администрация.

С изцяло нова детска площадка се сдобиха жителите в района на улица „Петър Ченков”. Тя бе направена на мястото на преди съществуващата такава, която бе демонтирана, тъй като бе в лошо състояние и не отговаряше на съвременните стандарти за безопасност. Детската площадка включва люлка, пързалка, клатушка и занимателни игри, като под нея има ударопоглъщаща настилка. Около площадката пък са поставени пейки и кошчета за отпадъци.



По другия проект бе изграден фитнес на открито до новия паркинг на улиците „Дивна”, „Мащерка” и „Белица”. Поставени са общо 4 уреда – успоредка, лост, уред за коремни преси и степер. И тук има ударопоглъщаща настилка, а пространството е озеленено. Стойността на всеки от проектите е 10 000 лева.



Двата проекта са на обща стойност 20 000 лева и са финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

„Изключително съм щастлив, че успяхме да осъществим тези два проекта. На улица „Петър Ченков“ имаше остра нужда от нов детски кът, който да е съобразен със стандартите за безопасност. Фитнесът до паркинга на улиците „Дивна”, „Мащерка” и „Белица” пък е обещание, което поех преди около година, и вече е изпълнено”, заяви кметът на район „Западен” Димитър Колев, който лично провери качеството на изпълнение на двата обекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама