Училище поиска къщата музей "Никола Маринов" в Търговище за извънкласни дейности

18:07, 24 авг 16 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второ средно училище „Професор Никола Маринов” в Търговище поиска за безвъзмездно ползване къщата музей на своя патрон. В края на месец юли в общинската администрация е постъпило писмо от директора на гимназията Галя Панайотова за предоставяне за безвъзмездно ползване на имота, който е публична общинска собственост.

Предстои по въпроса да се произнесат общинските съветници на предстоящата сесия. 

От училището планират къщата-музей да се използва за провеждане на изнесено обучение, реализиране на различни форми на извънкласна дейност, възможност да се експонира постоянна изложба от творби на ученици, както и реализиране на проект свързан с историята, традициите, познатите, както и неоткритите все още интересни факти за градския бит от края на 19 век и началото на 20 век. 

Двуетажната сграда е с площ от 71 квадрата, а към нея има и застроено дворно място над 700 квадрата. Намира се във възрожденския квартал Варош. 

От месец февруари 2009 година обекта е предоставен за управление на направление „Култура” при Община Търговище, посочва в докладната си записка заместник кметът Рая Матева. Нейното предложение е гимназията да получи безвъзмездно право на управление на имот за срок от пет години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама