Намериха наемател за язовира в Овчарово

06:07, 25 авг 16 25 2840 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само един кандидат се яви и спечели търга за отдаване по наем на язовира в землището на шуменското село Овчарово, съобщиха от отдел „ Икономика и стопанско развитие” в община Шумен.

Наемателят ще ползва водоема за срок от 10 години, като ще плаща 4 080 лв. без ДДС годишен наем, каквато бе началната тръжна наемна цена. До месец ще приключи процедурата по подписването на договора.

Това е последният от общо 10-те общински язовира, които са дадени под наем и общината организира няколко пъти търгове, за да намери стопанин на водоема.

Договорът с предишния наемател изтекъл през м. август миналата година и оттогава за отдаването му под наем е имало общо 8 търга, на които не са се явили кандидати.

Язовирът,  находящ се в землището на с.Овчарово, местност “Тикне чокур” е с площ 271.974 дка. 

Съгласно решение № 65 от 28 януари т.г., язовирите на територията на Община Шумен, представляващи публична общинска собственост, се отдават под наем съобразно предназначението им за риборазвъждане, стопански и спортен риболов, за срок от десет години, чрез публичен търг или публично оповестен конкурс.

През тази година са проведени търгове и са сключени договори за отдаване под наем на язовирите „Илия Блъсков“, „Царев брод – II“ и „Друмево“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама