Енергото стяга съоръженията си за зимата

06:18, 25 авг 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Енерго-Про започна подготовка на съоръженията от електроразпределителната мрежа в Североизточна България за работа при зимни условия.

Техническите екипи извършват обслужване, обходи, инспекции и огледи на всички електроразпределителни съоръжения на дружеството - подстанции, възлови станции, трафопостове, кабелни линии и въздушни електропроводи на територията на 10 области, включително и Търговище.

При необходимост специалистите на компанията предприемат спешни ремонти, за да предотвратят възникване на аварии при неблагоприятни атмосферни условия или при традиционно по-високото потребление през зимата. Успоредно с профилактиката и рехабилитацията на съоръженията се подготвя и автомобилния парк на дружеството, който включва над 900 автомобила с висока и с нормална проходимост, багери, автокранове, автовишки и други.

Провеждането на подготвителни дейности гарантира нормалното функциониране на електроразпределителната мрежа през зимата, както и осигуряване на всички условия за навременна реакция на аварийните екипи при усложнена метеорологична обстановка, за  да се осигури надеждно електрозахранване на абонатите, информираха от фирмата.

Енерго-Про Мрежи управлява електроразпределителна мрежа с обща дължина от 42 185 км. Компанията поддържа 27 подстанции, 98 възлови станции, над 11 000 трафопоста, кабелни и въздушни линии средно и ниско напрежение на лицензионна територия от 30 000 кв. км в Североизточна България, отчетоха от дружеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама