Успешен туристически сезон отчитат в Каварна

08:13, 25 авг 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изключително успешен е туристическият сезон в община Каварна, съобщи кметът Нина Ставрева. Голяма роля за това има изцяло обновеният плаж, на който се радват това лято жителите и гостите на града. Това е резултат на съвместните усилия, както на концесионера Валентин Николов, така и на Общината, посочи кметът. Тя припомни, че ангажиментът на местната власт е бил за изграждането на водопровод и канализация. „Повече от 6-7 години на плажа нямаше капка вода. Сега имаме четири душа, санитарни възли, медицински пункт, според изискването, спасители, чадъри, шезлонги”, каза Нина Ставрева.

Сред летовниците в Каварна има много гости от Русия, Румъния, Полша, Чехия, Словакия и от Швейцария. Много български семейства са на гости на свои роднини. Отчитаме изключително успешен туристически сезон, подчерта кметът.

По думите й, легловата база е заета на 100 процента. До момента приходите от туристическия данък в сравнение с миналата година са с 25 на сто повече.

Хотел „Каварна” работи. Базата му е запълнена на 80 процента. „Хотелът няма да фалира, работи активно”, посочи Ставрева. Тя припомни, че, според информации в медиите, най-евтините плажни услуги това лято са на централния плаж в Каварна – чадър и шезлонг се предоставят на цена от 2 лева. 

За плаж „Каварна 2”  бе проведен търг от Министерството на туризма. Общинското дружество „Каварна” ЕООД кандидатства и сключи 5-годишен договор за стопанисването му при цена от 2500 лева за сезон.  Тъй като заповедта бе връчена от областна администрация в края на юли, инвестициите на плажа ще се реализират през следващата година. „Това, което сме направили досега, е да се погрижим районът да е почистен. Обезопасихме съблекалните.  За следващата година сме предвидили място и за атракциони, които засега липсват на нашия плаж”, коментира Нина Ставрева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама