Методи Андреев: Коалиция ГЕРБ и БСП е възможна, но значи политическа смърт

08:15, 25 авг 16 / Политика 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Коалциия ГЕРБ БСП, това е не невъзможно, но означава политическа смърт за това, което възприемаме като ляво и дясно. Даже кризите не могат да послужат за обяснение на такава безпринципна коалиция. Това каза депутат от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев в коментар за слуховете по тази тема.

За разрива между БСП и АБВ Андреев коментира, че преди време, пак около АЕЦ „Белене“, е имало скандали в „левицата“. Сега става същото, когато се заговори отново за „Големия шлем“.

„Убеден съм, че дълбоко в разлива, който се получи ген. Радев е косвена жертва на това кое корпоративно лоби да овладее бъдещето на тази несъстояла се коалиция. Вероятно е станало късо съединение“, заяви депутатът от ГЕРБ.

За думите на премиера Борисов, че всяка държава от ЕС е започнала да се спасява поотделно от кризата с бежанците и поради това се обръщаме към Турция Андреев заяви, че са необходими корекции в отношенията ни с южната ни съседка. По думите му обаче това не трябва да е заради това те да ни пратят бежанци, а защото е тя е наш съюзник в НАТО.

С Русия може да имаме само добри търгвоски и турситически отношения, не може да разчитаме на нея за нашата сигурност, каза още Андреев. Той беше категоричен, че ако България търси сигурност от Русия, то това ще бъде за сметка на нашата независимост.

„Завиването на изток не може да се случи, ние сме евроатлантическа държава“, коментира Методи Андреев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама