Проект за интеграция на деца от етносите започна в Община Добричка

08:21, 25 авг 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Община Добричка започна изпълнението на проектните дейности по процедура „Детска академия за толерантност в община Добричка” на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” . Администрацията съобщава, че на 9 август 2016 г.в Министерството на образованието и науката в  гр.София   тържествено в присъствието на инж. Тошко Петков бе връчен Договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05М20Р001-3.001-0045. Общата сума на допустимите разходи за изпълнение на Проекта възлиза на  471 708,00лв.

Целта на проекта е да бъдат създадени условия за подпомагане на децата от етническите малцинства и от маргинализирани обществени групи, от семейства, търсещи или получили международна закрила и изграждането им като пълноценни граждани и за  успешната им професионална, социална и личностна реализация.

Мерките по проекта включват подобряване на условията за равен достъп до предучилищна подготовка и възпитание, както и допълнителни занимания с  деца, за които българският език не е майчин, за овладяване на официалния език преди постъпване в първи клас.

Срокът за изпълнение на проекта е 27 месеца, но не по- късно от 31.12.2018г.

Общината ще изпълнява проекта съвместно с партньори, които са всички 32 детски градини на територията на Община Добричка.

До няколко дни ще се сформира екип за управление на проекта и ще се премине към процедура за подбор на специалистите работещи по подготовката му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама