Фандъкова: Пускаме 70 нови автобуса от следващата сряда

08:41, 25 авг 16 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първите 70 нови автобуса се пускат следващата сряда. В края на месеца очакваме да дойдат останалите 40 на пристанището в Бургас. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по БНТ. Тя каза още, че новите трамваи пък ще тръгнат по своите маршрути от началото на септември, като допълни, че вече са тръгнали новите чешки трамваи по Линия 22.

За метрото кметът каза, че работата продължава в срок, като към момента са изградени 7-8% от конструкциите на метростанциите. В Германия все още се изработва тунелопробивната машина, която се очаква скоро да бъде готова и да тръгне към България.

„В края на тази година се очаква да се отвори движението по бул. „Гоце Делчев“, но ул. Житница ще остане затворена“, поясни също столичния кмет.

По темата за детските градини и училищата Фандъкова коментира, че общината е инвестирала около 20 млн. лв. за техния ремонт. „От тях 40 основно се ремонтират, а в три училища и две детски радини ремонтите трябва да продължат и след 20 септември. Ще се направи всичко възможно обаче ремонтите да не затрудняват началото на учебната година“, заяви кметът.

„Заедно със СДВР направихме цялостни проверки, не само за охранителните фирми, а и на състоянието на охранителните системи. В 46 училища монтирахме ново видеонаблюдение. Между 60-70% от видеонаблюдението действа превантивно и намалява престъпността, като спомага и за разкриване на престъпления“, коментира Фандъкова въпросът за сигурността в училище. Тя обяви, че се предвижда обучение на директорите по тази тема.

„Продължаваме с реконструкциите и грижата за зелената система. Очаквам следващата седмица да бъде готова площадката със слончето в Борисовата градина“, обяви столичният кмет. Фандъкова поясни също, че вече е готов проектът за реновиране на „Западен парк“ и кметът на „Люлин“ скоро ще обяви първата процедура за изграждане на осветление в него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама