До месец става ясно дали Първанов и Калфин ще бъдат кандидат-президентска двойка

09:16, 25 авг 16 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът на АБВ ще стане ясен между 10 и 20 септември. Това каза лидерът на партията Георги Първанов по „Нова тв“. За това дали няма да стане прекалено къса кандидат-президентската кампания, Първанов каза, че той и Ивайло Калфин са добре познати и от години обикалят България и малкото време не би попречило. Също така и не отрече, че двамата могат да влязат в битката за държавен глава.

При повече правомощия в президентската институция мога да дам още на България, коментира Първанов евентуална своя кандидатура за държавен глава. Той все обясни, че това е дългосрочен проект и трябва да се направи от ВНС, за да се случат въпросните проемни.

„Предателство меко казано, това е подло“, така лидерът на АБВ Георги Първанов коментира оттеглянето на БСП от възможна обща коалиция с АБВ за президентските избори.

Ген. Радев беше употребен, каза още Първанов. „Няма значение кой го е посочил, по-важно е той да бъде кандидата на една силна, убедителна, равностойна коалиция. Това е номинация на БСП. Ние направихме безброй компромиси, играхме честно в този процес. Някой друг направи обратния завой”, заяви Първанов пък за кандидатурата на бившия командир на ВВС.

„Предлагахме инициативен комитет, който да издигне неговата кандидатура, тя да е надпартийна. Това вече се промени, г-жа Нинова го приватизира. Тя го вика през ден на „Позитано”. От потенциал това да бъде национална фигура, Радев се превърна във фигура на един човек”, каза още лидерът на АБВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама