МВР в Тополовград: Мигрантите са намалели с 50%

09:55, 25 авг 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Миграционният натиск е намалял с близо 50% от началото на годината досега в сравнение със същия период на 2015 г. Това съобщават от МВР след среща между ръководството на РДГП – Елхово и РУ на МВР – Тополовград с представители на местната власт в община Тополовград.

Целта на събирането било да се запознае местното население с предприеманите мерки от Гранична полиция за повишаване на сигурността в региона.

Жителите в пограничните населени места били призовани да сигнализират своевременно органите на Гранична полиция за всички случаи за незаконно преминаване на държавната граница.

Институциите обаче в последните дни си противоречат с информацията за мигрантите. От една страна се казва, че потокът е намалял, а от друга преди дни беше съобщено, че се увеличава. Преди да започне лятната ваканция, Висшия съдебен съвет отпусна в гранични съдилища допълнително съдии, защото делата с мигранти са изключително много.

Освен това залавянето на мигранти във вътрешността на страната е ежедневие. МВР обаче оповестява една много малка част от тези случаи. Справка с интернет страниците на районите съдилища показва, че процеси с мигранти се гледат всеки ден. Наскоро имаше признания, че мигрантите стават все по-агресивни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама