Гледат мярката на обвинения за палежа на тютюневите складове в Пловдив клошар

12:49, 25 авг 16 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
44-годишният пловдивчанин Любомир Данчев е обвинен, за това, че на 20 август 2016 г. е запалил сграда, находяща се в Пловдив на ул. „Екзарх Йосиф“ №13 със значителна стойност, собственост „Р.И.П.А.“ ООД – гр. Пловдив, съобщиха от Окръжна прокуратура-Пловдив.Той е без постоянен адрес, криминално проявен и до момента е осъждан многократно.

Пожарът се е разпрострял и върху други сгради, находящи се на ул. „Иван Вазов“, собственост на същото дружество, на ул. „Капитан Андреев“, чийто собственик се установява, и на ул. „Г.М.Димитров“, собственост на „Галакси Инвестмънт Груп“ ООД – гр. Пловдив. Пожарът е представлявал опасност за живущите наоколо, а запаленото имущество има историческа и художествена стойност. От деянието са последвали значителни вреди. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив се извършват процесуално-следствени действия – извършен е външен оглед на местопроизшествието, разпитани са множество свидетели, приобщени са веществени доказателства – снимков и видеоматериал.

Припомняме, че окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов съобщи, че  при следствените дейности са открити подготвени предварително от Данчев дрехи, който си е бил намерил и нова "квартира". 

Самият Данчев не отрича съпричастността си, допълвайки, че му се случва това за трети път. Последните две жилища, които е обитавал също са запалени, показва проверката на пожарната. „Има очевидец, който е заснел с мобилния си телефон началото на палежа от първата сграда на четвъртия етаж. След оперативните действия е установено, че Любомир Данчев обитава същото жилище и целия етаж. Заключвал го е с катинар, достъп е имал само той“, допълни Попов.

„Според заявеното в официален разпит Данчев счита, че има някаква тегоба и е предчуствал, че нещо ще се случи. Според неговото описания в стаята е имало рогозка, дюшеци, пушил е цигари, които свива сам и после ги изхвърля в пепелник или в пластмасов кош“, каза още Попов. Клошарят има предишни осъждания за кражби и грабеж, последно е пуснат на свобода на 12 март тази година. „Според свидетелските показания на хората, които са го посещавали, Данчев дори е бранил своята територия с нож. В затвора е дисциплинарно наказан за държане на нож“, поясни Попов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама