Горан Горанов излиза на свобода от 1 септември

13:20, 25 авг 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд не уважи искането на прокуратурата да се вземе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Горан Горанов и така бургаският хулиган ще излезе на свобода от 1 септември, когато изтича настоящата му присъда. Съдия Събчо Събев потвърди наложената по-рано мярка „парична гаранция“ спрямо бившия бодигард и в такъв случай той ще бъде освободен поне до 14 октомври, когато започва дело срещу него.

Днес окръжният прокурор Андрей Червеняков изтъкна мотивите, че Горан Горанов е лице с висока обществена опасност и може да извърши друго престъпление, ако не е в затвора.

От своя страна адвокатката на Горанов отхвърли аргументите на държавното обвинение като необосновани.

Самият Горан Горанов, който очевидно не беше съвсем адекватен, успя да промълви, че чувал гласове и имал халюцинации. Той поиска да си отиде вкъщи.

В момента Горанов изтърпява наказание „Лишаване от свобода“ в психиатричното отделение при Затвора в Ловеч.

От прокуратурата не останаха доволни от решението на Окръжния съд и въпреки че то е окончателно и не може да се обжалва, ще търсят начини Горанов да не излезе на свобода.

Горан Горанов е известен със своите постоянни криминални прояви. Той беше вкаран в затвора, след като в края на февруари тази година нападна и наби двама свещеници в Католическата църква в Бургас. Но макар и зад решетките той пак се прояви, като нападна надзирател.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама