Отчитат качествено изпълнение на текущите ремонти в Сливенска община

13:25, 25 авг 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Текущите ремонти по уличната мрежа в населените места в Община Сливен са изпълнени по график и качествено, обяви заместник-кметът Стефан Кондузов. Той  инспектира асфалтовото покритие на улиците в селата Глушник и Тополчане.

 През април 2016 година Oбщина Сливен проведе обществена поръчка за текущ ремонт на уличната мрежа в града и в селата. Общата стойност на поръчката не надвишава сумата от 316 800 лв. – за града – 170 000 лв и за населените места на територията на общината – 146 800 лева. След спечелен конкурс дейностите са изпълнени от фирма „Пътно поддържане – Сливен” ЕООД, група Сливен. Договорът с общината е сключен на 13 май 2016 година.

 Общината е възложила и разпоредила през летните месеци да се изпълнят неотложни ремонтно-възстановителни работи, предимно асфалтово изкърпване /машинно и ръчно/ на дълбоки и опасни за движението разрушения по участъци от основни за населените места улици – единични дупки, обрушени ръбове и частични пропадания, както и видими пукнатини по уличното платно. Направеното и съгласувано с ресорни комисии към Общинския съвет – Сливен разпределение обхвана изпълнението на ремонт на улици в Глушник, Блатец, Крушаре, Тополчане, Гавраилово, Мечкарево и Панаретовци.

 В Гавраилово бяха изкърпени до 570 кв.м. настилка и възстановени за нормално движение 6 улици, в Блатец до 540 кв.м. настилка по 4 транспортно натоварени улици, в Крушаре – близо 1900 кв.м. улична настилка е изравнена и пригодена за транспортно движение, в Глушник, Панаретовци и Мечкарево е възстановено асфалтово покритие по 2 главни и някой второстепенни улици, в Тополчане са изкърпени до 990 м. кв. по участъци от две събирателни и важни за транспортно обслужване на населеното място улици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама