Пускат още днес движението по моста над бул. "Ломско шосе" (снимки)

13:43, 25 авг 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пускат движението в едното платно по моста над бул. „Ломско шосе“ още днес след 16:00 часа. А на 14 септември ще бъде открит целият втори участък от Западната дъга на Околовръстния път на София. Това стана ясно от думите на регионалния министър Лиляна Павлова и шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, които провериха изграждането на участъка.



До момента са завършени 95% от втората фаза на Западната дъга. Предстои да се положи пътната маркировка преди движението да бъде изцяло пуснато по съоръжението.



Първоначално отсечката трябваше да бъде пусната на 1 октомври, но ще бъде пусната предсрочно. Изграждането започна в края на миналата година със средства от първия програмен период, припомни Павлова.



„Удовлетворени сме, че изпълнителят успя за девет месеца, в кратък период да изпълни обекта при тежък трафик на Околовръстното и все още незавършени отчуждителни процедури. Шест километра с много съоръжения, три големи пътни възела, от бул. „Сливница“ до връзката със Северната скоростна тангента“, обясни министърът.



Строителните работи на едни от най-натоварените през лятото участъци от Софийски околовръстен път се извършват без отбиване на движението, тъй като пътят е единствената връзка със съседните с. Мрамор, гр. Костинброд и други населени места.



„Със завършването на Западната дъга свързваме магистрала „Люлин” с магистрала „Хемус” и магистрала „Тракия”. Изключително бързо и с най-нови технологии се строи този път. Ние продължаваме работа, в момента се правят проектите за Горубляне, Герман и Лозен", подчерта премиерът Бойко Борисов. който се включи в инспекцията час по-късно.



5,5-километровата отсечка е на стойност 102 млн. лева с ДДС. 



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама