Пловдивският полицай, обвинен за убийството на родителите си с 2 мерки за неотклонение-подписка и задържане под стража

14:47, 25 авг 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районен съд Пловдив измени мярката за неотклонение по отношение на Венцеслав Караджов от „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ в „ПОДПИСКА”.

На същия е повдигнато обвинение за това, че в началото на м. май 2016 г. е предоставил огнестрелно оръжие на сина си, който е ненавършило 18 години. За това престъпление законът предвижда наказание до пет години лишаване от свобода и  глоба до пет хиляди лева.

Срещу Венцеслав Караджов обаче има образувано и друго производство, по което му е повдигнато обвинение за убийството на двамата си родители като там той е с мярка „задържане под стража“.

При така взетите мерки за неотклонение по двете следствени дела, съдът намери, че действащата към настоящия момент мярка за неотклонение „Задържане под стража” за обвинението му, че е предоставил оръжие на сина си, не изпълнява своята функция.

Съдът счете, че опасността Караджов да извърши друго престъпление или да се укрие, след като спрямо него се реализира и втора мярка за неотклонение „Задържане под стража” по друго следствено дело, не са налице.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 3 дневен срок пред Окръжен съд Пловдив.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама