Врачанинът, спипан да краде БМВ в „Изгрев“, ще изкара морската си почивка в ареста

15:17, 25 авг 16 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, постановена от Районният съд в града спрямо 26-годишният Даниел Стоев от Враца. Той беше арестуван, докато опитва да открадне БМВ в комплекс „Изгрев“.

Обвиняемият е привлечен за тежко умишлено престъпление, за което наказанието е „Лишаване от свобода“. Има реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпно деяние, ако бъде пуснат от ареста. Това посочи прокурорът и поиска мярката на Стоев да не му се изменя с по-лека. Като допълнителен аргумент бе посочено, че врачанинът има и други криминални регистрации за същото престъпление – незаконно проникване в МПС.

С последното не се съгласи адвокатката на обвиняемия, според която наличието на такива регистрации не може да води до извод, че Стоев ще извърши друго престъпление или ще прикрие такова. Тя поиска по-лека мярка за подзащитния си като „домашен арест“.

Самият обвиняем също настоя да бъде пуснат от ареста. Като аргумент посочи, че е студент последна година и трябвало да се дипломира.

На въпрос на съдията откога е на морето, Стоев каза, че от началото на август бил тук на почивка. Магистратът реши обвиняемият да продължи да си почива, но в ареста. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че Даниел Стоев беше задържан за това, че на 15 август около 12.00 часа на неохраняем паркинг в ж.к. „Изгрев” чрез използване на техническо средство направил опит да открадне лек автомобил „БМВ 320 D“. Опитът е останал недовършен, тъй като Стоев е бил задържан на местопрестъплението от полицаи. За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 10 години.

Според МВР Даниел Стоев е част от врачанска банда, която е задигала луксозни леки автомобили по Южното Черноморие. Автоджамбазите се били специализирали в открадването предимно на БМВ-та, всички с чуждестранна регистрация и от висок клас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама