Извеждат 650 деца от Домовете през септември

16:47, 25 авг 16 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на труда и социалната политика работи по нов закон за институциите, предлагащи социални услуги за нуждаещите се. Очаква се да бъде готов и гласуван до края на годината, съобщи в Благоевград министър Зорница Русинова.

Целта е по-качествени и ефективни услуги, насочени към специфичните потребности на хората.

През следващия месец предстои извеждането на 650 деца и младежи, лишени от родителски грижи. Постепенно броят на деца в Домовете ще намалява, коментира министър Русинова.

Социалното министерство разчита и на съвместна работа с Националното сдружение на общините. Заедно с членовете на сдружението ще се определи размерът за отпускане на финансова помощ от европейските фондове за всяка общинска администрация и регион в сферата на социалните дейности.

От своя страна кметът на Благоевград Атанас Камбитов заяви след среща с ресорния министър, че екипът му има намерение да се изградят нови домове за възрастни хора, предвид застаряващото население в общината. Подготвя се и решение за разширяване капацитета на Домашния социален патронаж, тъй като все повече са хората, нуждаещи се от този вид услуга.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама