Трафикантът на дрога Краузе отново в килията

17:06, 25 авг 16 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Софийски апелативен съд уважи протеста на Окръжната прокуратура в Благоевград срещу мярката за неотклонение "домашен арест", определена от окръжните магистрати спрямо Владимир  Краузе. 

Той бе задържан на 15 август и обвинен за разпространение на наркотични вещества в особено големи размери. Стойността на превозвани от него в амтомобил "Мерцедес" амфетамини е на стойност 131 000 лева.

Три дни по-късно състав на Окръжен съд-Благоевград го освободи, тъй като нямало опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

  Обвиняемият не се яви в съдебно заседание. Неговият защитник представи пред съда две епикризи, касаещи здравословното състояние на Краузе във връзка с претърпени по-рано две хирургични интервенции.

Прокурорът от Софийската апелативна прокуратура заяви, че наложената от Благоевградския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо обвиняемия Краузе, е неадекватна. 

Категорично оспори мотивите на благоевградския съд, посочващи ролята на децата на обвиняемия като възпиращ фактор за извършване на подобно престъпление.

В пледоарията държавният обвинител подчерта, че Краузе използвал единадесетмесечното си дете при извършване на престъпната си дейност и го изложил на опасност заедно с майка му, докато ги возил в автомобила, в който имало незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.

САС счете протеста за основателен като прие възражението на прокурора относно обстоятелството, че семейното положение и отговорностите му на родител не възпрепятствали обвиняемия при извършване на престъпна дейност.

С днешното определение на съда първоинстанционната мярка за неотклонение е отменена и постановено „задържане под стража“ на обвиняемия, което е окончателно и не подлежи на обжалване.

Разследването на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама