Нови автобуси се движат по линии на градския транспорт в Пловдив

17:25, 25 авг 16 25 658 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възрастта на автобусите, които се движат по линиите на градския транспорт в Пловдив, а съответно и качеството на предоставяната услуга е от основните теми, която ежедневно вълнува пловдивчани и гости на града.

Във връзка с медийни публикации и получени сигнали, по казуса, ОП „Организация и контрол на транспорта” изрази позиция, в която съобщават, че нови автобуси се движат по линии на градския транспорт.

"През последните месеци транспортните оператори извършиха значително обновяване на подвижния си състав, като превозните средства по линии №№ 16 и 44, обслужвани от фирма „Меритранс – 2002” ЕООД, са изцяло подменени с чисто нови. Нови автобуси се движат и по автобусна линия № 66, възложена на „Хеброс бус” ООД, и по линия № 99 на „Автотранс – 2000” ООД. Очаква се в рамките на следващия месец изцяло нови автобуси да се движат и по автобусна линия № 6. По линиите обслужвани от „Автобусни превози Пловдив” ЕООД са включени 5 броя автобуси с дата на първоначална регистрация през 2016 година.", поясняват от  „Организация и контрол на транспорта”.

"За нито една от горепосочените линии превозвачите нямат ангажимент, съгласно договорите си, да извършват подобно обновяване на автопарка си, като считаме, че същото значително подобрява качеството на транспортната услуга, предоставена на жителите и гостите на Пловдив.", категорични са от общинското предприятие.

"Гражданите на Пловдив, следва да имат предвид, че посочените автобуси тепърва ще се оборудват с елементи на системата за управление на градския транспорт и към настоящия момент информацията за тях няма да е налична по електронните табла, поставени на спирките на МОПТ", допълват от ОП „Организация и контрол на транспорта”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама