На европейско турне тръгна танцова студия „Добруджа”

18:35, 25 авг 16 / Култура 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На международно турне замина представителната фолклорна танцова студия "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Танцьорите, които са на възраст между 14-18 години, ще имат участия в Италия, Франция, Испания и Португалия.

Те ще представят в едночасова програма традициите на етнографските области в страната на световен фолклорен фестивал в португалския град Виана ду Кащело.

Децата са подготвили за фестивалната публика "Ръченик с шеници", "Добруджански ритми", "Добруджанска младежка сюита", както и други постановки с музика и танци от Шоплука, Тракия, Пиринско, Северняшката област, поясни главният художествен ръководител на състава.

Между 23 август и 10 септември танцовата студия има концерти и пред българската общност в Монако, Франция, Испания, Италия. Турнето ще премине през Милано, Кан, Ница, Тулон, Барселона, Сан Себастиян и други градове.

В студията, която подготвя танцьори за професионалния фолклорен ансамбъл "Добруджа", се обучават повече от 150 деца. Най-малките, запалени от ритмите на българските хора и ръченици, са шестгодишни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама