Приемат Правилник за дейността на Обществения съвет за социално подпомагане в община Разград

06:05, 26 авг 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правилник за дейността на Обществения съвет за социално подпомагане в община Разград ще приеме на предстоящото си заседание местният парламент. Предложението е внесено от Милена Орешкова, председател на Постоянната комисия по образование.

С правилника се урежда структурата и организацията на дейността на Обществения съвет по социално подпомагане, който е постоянно действащ консултативен орган към община Разград. Съставът му е определен с решение на Общинския съвет от месец март. Той се състои от 13 човека - ръководители на социални услуги, представители на институции, организации, юридически лица и физически лица, които имат отношение към дейностите в областта на социалните помощи и социалните услуги.

В правилника, който предстои да бъде приет се посочва, че Общественият съвет по социално подпомагане съдейства и подпомага Общинския съвет и кмета на Община Разград при анализиране на потребностите на социалните услуги, участва в разработване на стратегии и годишни планове за развитие на социалните услуги на общинско ниво.

Сред функциите на Обществения съвет са съдействие за разработване на областни стратегии, общински програми, планове и проекти, свързани със социални помощи и социални услуги; осъществяване на контрол върху качеството на социалните услуги в съответствие с утвърдените критерии и стандарти; изготвяне на становища за откриване и закриване на специализирани институции, както и за промяна на капацитета и преструктуриране на социалните услуги на територията на община Разград и др.

Съветът приема молби, сигнали, жалби, предложения от граждани, доставчици на социални услуги, неправителствени организации и институции, имащи отношение към сферата на социалните услуги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама