Международна асоциация дари боя, с която „зебри“ в Бургас ще упътват накъде да се оглеждат пешеходците

07:25, 26 авг 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От Международната асоциация на застрахованите и пострадалите при катастрофи са предложили на общинския съветник Живко Табаков дарение, с което да стане факт неговата идея за предприемане на допълнителни мерки, осигуряващи безопасността при пресичане на пешеходни пътеки в центъра на Бургас.

От Асоциацията са решили да предоставят безвъзмездно на Община Бургас необходимата сигнална жълта боя, както и шаблоните с надписите "Погледни наляво" и "Погледни надясно", изписани на български и английски език, които да се поставят на няколко знакови пешеходните пътеки в центъра на града.

Припомняме, че Живко Табаков, който е председател на Комисията по туризъм в местния парламент на Бургас, входира докладна записка с предложение да се поставят надписи на „зебри“, упътващи накъде да се оглеждат пешеходците. Подобна инициатива е разработена на територията на градовете Русе, Шумен, Пловдив, Самоков и Варна съвместно именно с Международната асоциация на застрахованите и пострадалите при катастрофи.

Освен че ще намалят пътните инциденти с пешеходци, надписите са красиви и от естетична гледна точка, защото жълтият цвят създава свежест и слънчево настроение на фона на сивия асфалт, пише Живко Табаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама